Västanvinden 14/7 inställd!

Erland – Lovis – Albin

Antalet förbokade biljetter är få, vilket visar att valet av datum inte är optimalt. Det pågår oerhört mycket dessa dagar och mer i antågande. T ex Bjuråkersstämman. Publiken kan behöva vila sig. Slutsatsen baserar sig också på att Klezmerkonserten för några veckor sedan drog fulla hus. Till den hade mer än halva publiken förbokat sig. Tyvärr ställer vi därför in konserten planerad till den 14 juli och hoppas på en DELSBOHUS-konsert för VÄSTANVINDEN i framtiden.

Vi vet att Västanvinden gärna kommer en annan gång. De har en ovanlig sättning med klarinett (Albin Myrin), munspel (Erland Westerström) och cittern (Lovis Jacobsson) vilket ger gruppen deras alldeles unika sound. Känslighet och precision i gruppens samspel gör att man lätt fastnar i sin stol, förstummad, förtrollad. Även om deras musik självklart även talar till danslusten.
I somras släppte de singeln Polska efter Bengt Bixo i samband med trions uppskattade konsert på Delsbostämman 2021. Men hela skivan, debutskivan, släppte de den 9 oktober. Lyssna här på något spår. Läs mer.