Karuscha LIVE!

”Bandet som töjer på allt” är tillbaka den 14 juni kl 19! Redan en tradition!

Oktetten Karuscha kommer tillbaka till Delsbo och Delsbo kommer ömsesidigt helt klart att leva upp till förväntningarna! Kom och njut ett rejält sväng med Hälsinglands eget klezmerband på DELSBOHUS onsdag 14 juni kl 19. Inträde 150 kr. Vill du vara säker, boka på info@delsbohus.se och invänta bekräftelse. Kolla först att det inte står ”Fullbokat” på hemsidan. Välkomna!

Karuscha presenterar här sig själva:

Karuscha har spelat i drygt fyra år, först som trio under namnet Hudik Klezmer Band. Efterhand har vi utökat till åtta medlemmar och även breddat repertoaren till mer än klezmer. Vi trivs bäst i mindre sammanhang som bygdegårdar och före detta fiskredskapsfabriker där vi kan nå en närkontakt med publiken. För oss fångar klezmer både vemod och humor. Moll i upptempo, precis som livet. Vårt bästa arr har vi snott av Norrlåtar. Övriga arr gör vi ständigt om i stundens ingivelse, ibland som en överraskning för oss själva.
Medlemmarna i Karuscha kommer från olika musiktraditioner och just i mötet mellan olika genrer uppstår nya spännande tongångar.

Charliene Kiffer Goude, är den enda av oss som kan spela klezmer i alla taktarter. Hon spelar även gärna folkmusik. Skicklig på dragspel och sång. Charliene har återvänt till Hudiksvall efter ett antal år i Göteborg.

Marika Andersson, från Vattlång, numera bosatt i Hudiksvall, har sina musikaliska rötter i norrhälsingsk mylla och har samma spelstil på blockflöjt som hon tidigare hade på fiol, men nu utan stråke.

Kristina Bladin, Hudiksvallsbo och multiinstrumentalist. Har provat på alla genrer från Agö Fyr, Hudiksvalls balalaikor, Gastuba, 8:e mars-orkestern m.fl. I Karuscha spelar hon bl.a. sousafon, fiol och domra.

Dalkullan Bodil Nylander har spelat fiol i bl.a. klassiska orkestrar, i några hembygdsgillen och i ett irländskt band. Sedan en tid bor hon i Hudik och spelar med Nordanstigs spelmanslag. Nu har Bodil kastat sig in i Karuschas virvlande värld!

Danne Bertils, bosatt i Hög, Hudiksvall, är en körsångare som transformerar alla förtecken till passande klanger för klarinett och saxofon i flygande fläng. När han är klar har kapellmästaren bestämt tonartsbyte. Tidigare medlem i LyxOrkestern tillsammans med Gunnar och Lars.

Gunnar Persson, Hudiksvall, är Karuschas slagverkare. Han har även verkat som trummis i bla Jättendals bluesband Krankmans under tidigt 70-tal. Numera trummis och sångare i countrykvartetten Ömsom.

Lars Berglund var sologitarrist i kultbandet Domses II Syster under 70-talet och senare medlem i Hudiksvalls balalaikor. Han spelar på allt som har strängar och sjunger ibland. Med rötter i Gnarp men numera hudiksvallsbo.

Inge Sylvén är en erfaren basist som under decennier provat på det mesta i musikväg. Med hjälp av sitt utvecklade gehör tolkar han det mesta på sitt eget genuina sätt. En Nianforsbo i själ och hjärta.