Nicke & Anja Rosén

16-29 juli Lek & Lust

”generationer möts i lekfullt samspel” – MULTIKONST

Nicke Rosén, född i Delsbo 1933, sedan 1960-talet verksam i den moderna konstvärlden med skulptur, multikonst och installationer. Med just skulptur & plast som ett av hans områden, visar han här upp även nutida måleri. Med ett 90-årigt liv bakom sig kommer det bli en hel del spännande tillbakablickande. Klicka här för en utförligare tillbakablick.

Anja Rosén, konstnär och formgivare, född 1964, sedan 1990-talet verksam inom textil, design och inredning, visar med sitt flödande mönsterspråk i tyg och skulpturella mattor, upp sig även med installationer och måleri. Anja är dotter till Nicke. Klicka här för en utförligare tillbakablick.

”Liten tänkare under blommigt täcke” – Kista 1982

Anja bjuder, som en del av hennes lekfulla värld, barnen på ansiktsmålning. Söndag 17/7 kl 13-14.45 samt onsdag 20 juli kl 16-17.15. Anmäl gärna redan nu att du kommer, så du säkert hinner bli målad. Ange ditt namn och önskad dag och skicka till: anja@lillavind.se. Räkna också med att kanske få bli publicerad.

Ung Nicke med sitt berömda pussel visas i flera varianter
Nickes häst
Livet är en teater i turkos – Anja Rosén
Theo, Anjas son

I utställningen ”Lek & Lust” möts de två generationerna i ett gemensamt uttryck då båda i sin konst har lekfullheten som signum.
Välkomna till inspiration och lustfylld lek!