Akvarellkursen

21-26 juli 2024 Fjärde året!

Akvarellkursen på DELSBOHUS hittills alltid fullbokad. Med akvarellisten och konstnären Anita Midbjer fylls akvarellsalen av entusiastiska deltagare. Max 10 stycken för bästa handledning vidare. Nybörjare liksom mer erfarna. Läs program och anmäl här. Tanka ner en affisch/flyer och sprid!

Nedan bilder från fjolårets AKVARELLKURS 2023

Vernissage i akvarellsalen fredag eftermiddag.

Vid tidigare kurser har deltagarna i lika stor utsträckning kommit utifrån som från bygden. Men nu är det skillnad. Nu strömmar de till från Dellenbygden med omnejd. Ryktet har gått!

Narmin Esmail Bardens berättar för kursdeltagarna om sin utställning #100HEADS

2023 skrev galleristen till en av deltagarna om tillåtelse …

Akvareller av Lotta Åstrand, en av deltagarna 2022, målade vid Movikens masugn
2022. Förutom den välmeriterade och omtyckta kursledaren Anita Midbjer, så betyder den ljusa och luftiga akvarellsalen mycket för lusten att återvända till DELSBOHUS.
GLASÄPPLEN, Anita Midbjer
Anita Midbjer är en sann akvarellist och medlem i Konstnärernas riksorganisation KRO.! Med många kurser och utställningar bakom sig kommer hon liksom förra och förrförra året att leda kursen. Läs gärna mer om Anita på hennes egen hemsida.
”Pigmentens inneboende egenskaper kommer till synes när jag målar med mycket vatten. Jag vet vad pigmenten kan åstadkomma, men det som lockar mig är det oförutsägbara.” Anita Midbjer