Salong 24

Temat GRÄNSLAND slog mycket väl ut. Den 11 juli blir det en heldag om SKOGEN som anknyter till temat även om Salongen pågår för fullt fram till söndag 14 juli kl 17.Välkomna!

David Wadsworths piloter

Konstnären David Wadsworth bifogade en tänkvärd text till sina lerfigurer med vingar. Den lästes upp vid vernissagen varpå många nickade instämmande: Så vilka är piloterna?

De ser ut som om de är från en svunnen tid.
Jag ville att de skulle se självsäkra och kapabla ut men med utrustning som helt klart var otillräcklig. Det var, i det ögonblicket, aldrig meningen att de skulle kunna flyga, men jag ville inte att de skulle veta det. Jag ville att de skulle vara oförskräckta och naivt optimistiska. 
Vore det inte skönt att alltid känna så.
Att bestämma sig för att bli konstnär är som att hoppa från ett tak. Kanske flyger du, kanske inte. Svårt att veta när man aldrig har provat vingarna förut. Men man måste hoppa, eller hur?

Vingarna är naturligtvis en metafor för att ta språnget ut i det okända, men det behöver inte vara en individs resa. Det kan vara ett koncept eller en tanke. Kvinnorna har vingar gjorda av kopior av kampanjaffischer från suffragett-rörelsen. Du kan se deras texter som uppmanar till jämställdhet och för kvinnors rösträtt. Jag tror att de här kvinnorna befinner sig i det korta ögonblicket mellan att vara jordnära och att vara luftburna. Att de står i gränslandet mellan att drömma och att uppnå. Min mormor var suffragett i London. Jag tror att hon skulle ha älskat dessa skulpturer. Hon visste att de skulle flyga.